Hverdag

The french in me

 

Oui à une peau parfaite!Denne her altså! Tidligere i år fikk jeg en prøvepakke fra Kicks med Lancômes Visionnaire Skin corrector, og nå har jeg altså gått til innkjøp av orginalstørrelsen. Herregud for et mirakelprodukt! Den hjelper til med å fornye hudcellene, samtidig som den korrigerer rynker, linjer og andre ujevnheter i huden. Den fungerer også helt ypperlig som primer da den raskt trekker porene sammen og skaper en jevnere overflate. Visionnaire kan brukes både dag og natt og til og med som øyeserum! Denne fås kjøpt på Kicks butikker, eller på Kicks.no hvor den nå er på salg!Ellers våknet jeg i dag til at det piplet blod ut av små hull på armen min? Det ga seg heldigvis rimelig fort, men herregud så ekkelt! I det siste har jeg oppdaget en god del små sår på armene mine og begynner å mistenke sterkt at jeg har noen overdrevent agressive sengemidd. Nå må jeg løpe om jeg skal rekke en snartur ut før jeg får besøk! Håper dere får en strålende Lørdag!
Skin craving - Fall editionJeg har aldri så kombinert hud som jeg har på vinteren og derfor har jeg sverget til Nuxe - Anti imperfection hver eneste høst. I sommer syntes jeg huden virket ekstra dehydrert så jeg kjøpte La Nuit De Chanel i reisestørelse og har nå gått tom. Det er trist. Huden min likte den. 
Let's move

Det var ingenting som fristet mer i dag enn å hoppe inn i treningsklærne, feste på meg Nike+ klokka og gå en lang tur. Jeg går til jeg ikke har noe mer å tenke på. Og så gjorde jeg det. To spillelister og 8,6km senere var jeg ferdig å tenke. Da ringte jeg pappa og ba han komme å hente meg.

Ellers fikk jeg forsåvidt en merkelig kommentar av dama i passkontrollen på Gardemoen da jeg skulle hjem etter England. Hun så på passet mitt, som jeg forsåvidt tok da jeg var 15 år. Da var jeg 160cm lang med scenekidsminke og tuppert, hårspraydynket tykt hår som sto 10cm rett opp fra hode. Hun så på passet mitt og rynket brynene litt før hun begynte å le. "Deen jenta DER var det ikke mye igjen av nå. Du har virkelig forandra deg ser jeg, jøss!" Og så smilte hun og gav meg passet tilbake. Jeg må få oppdatert det passet..

Noen av dere som har opplevd kommentarer på passene deres?
Say cheese


Det eneste jeg har fått til i dag er å svare på mail innimellom utallige "powernapper". Et begrep jeg har melket for alt det er verdt til det til slutt har mistet både effekt og mening. Jeg landet i Norge med en skikkelig vond influensa. Jeg skylder på radikale temperaturforskjeller, vegg til vegg tepper og regnvåte ballerinasko. I morgen er det mandag og jeg må begynne å ta meg sammen og få ting gjort. Onkel som har besøkt Hammerfest mens vi var i London, kjørte hjem til Oslo i dag. Det går alt for lang tid mellom hver gang jeg ser de herlige slektningene i sør og jeg savner de oftere enn nødvendig. Snart må jeg få ryddet gulvet for innkjøpene fra London. Men ikke nå for nå er jeg forkjøla. I tillegg vet jeg noen av dere ønsker å se hva som ble med meg hjem. Det ble en del. Brace yourself. Ellers tror jeg kanskje et nytt design her inne ikke ville gjort noe... 


Bratislava & Vienna

Da forlater jeg dere for Slovakia og Østerriket i morgen tidlig. Det blir en del timer i luften, men forhåpentligvis er det verdt det da temperaturen i Bratislava viser rundt 20 plussgrader! Dagene blir hektiske og stappfulle av konferanser og meet&greets, men jeg gleder meg innmari! Det blir kjempemoro og spennende å se hvilke innovasjonsplaner Coca Cola har for det neste tiåret. Samtidig som det skal bli utrolig herlig å gå Schwedenplatz i Wien nok en gang så alt for mange år senere. Jeg gleder meg!

Jeg har forresten så lite grønne fingre som det går an å få det. Alle planter jeg tar i, dør momentant. Jeg hadde faktisk en potteplante det første året som borteboer, som jeg fikk i gave og den oppbevarte jeg i en skuff til den døde. Jeg ante ikke at planter trengte luft og sollys. Men nå har jeg gått til innkjøp av en kvalitetsvase til en noe stiv pris, så da måtte jeg jo bare fylle den med vann, stein og romantiske roser. Håper de holder seg til jeg kommer hjem. Var kanskje ikke et sjakktrekk å kjøpe de kvelden før jeg reiser bort en uke.
One night with Specsavers

Her-re-GUD for en dag dere! Vi startet dagen allerede klokken 09:00 på White Studio i kirkegata 17 i Oslo hvor vi ble stylet av et supercrew og fotografert av flinke Lars Evanger som tok alle finalistbildene. Etter å ha tilbragt en time på Olivia Tjuvholmen med blant annet Per Sundnes, Siri Tollerød og fjorårets vinner, bar turen videre til Galleri Brandstrup hvor vi fikk en touch up av utrolig dyktige og ikke minst tålmodige Alex. Han var virkelig en engel! Har aldri møtt en som har brydd seg så genuint om tilstanden på håret mitt før. Vi ble ropt opp på scenen en og en og fikk spørsmål fra juryen hver for oss. Jeg var så ufattelig nervøs, dere aner ikke. Heldigvis var det super stemning oss finalistene imellom. Vinneren ble Oda og hun skal som ambassadør for Specsavers samle inn briller og reise ned til Tanzania for å delta i Specsavers årlige veldedighetsprosjekt, samt konkurrere i den nordiske finalen i London. Ønsker henne all lykke til!

Jeg har hatt det utrolig gøy med en super finalistgjeng og et supercrew rundt meg hele veien! Jeg var så trøtt og sliten da etterfesten startet at pappa nesten måtte bære meg tilbake til hotellet. Det ble en tidlig kveld på meg i allefall. Det siste jeg husker sånn skikkelig var da Thomas snudde seg i stolen og sa høyt "Nå skal vi drikke oss ordentlig fulle!" Og jeg brølte "JAA!" ..Og hentet jakka og dro. Haha, herregud.

Dette har vært en opplevelse for livet! Har blitt kjent med utrolig mange herlige mennesker og ønsker som sagt Oda lykke til! En mer sprudlende, utadvendt og reflektert jente tror jeg faktisk ikke jeg har møtt.
Update, Specsavers og sliten jente

Åh dere er så ufattelig søte! Jeg beklager for en utrolig dårlig innsats på bloggfronten i det siste! Jeg har endelig fått smake på hva det vil si å gå på skole igjen. Jeg prøver å starte så strukturert og ivrigt som mulig slik at jeg ligger mest mulig i rute i god tid så jeg slipper å måtte gjøre alt kvelden før innleveringsfristen. Men herregud så mye lekser! Både lekser og innleveringer og selvfølgelig fikk jeg en regning fra fastlegen min på 211,- for at jeg ringte og stilte han et spørsmål? 

Ellers fikk jeg en helt utrolig nyhet i forige uke. Jeg er finalist! Jeg er en av 10 finalister for årets brillemodell for Specsavers! Tusen takk til alle som stemte meg fram! Nå går turen til Oslo på Tirsdag, vinneren kåres Onsdag og på Torsdag reiser jeg hjem igjen. Jeg som hadde planlagt å holde meg i Hammerfest hele skoleåret, ser ut til å være nødt til å reise en del utenlands likevel dessverre. Og hvordan jeg skal få gjort innleveringer, særemner og prøver midt opp i dette har jeg ikke funnet ut enda, men jeg er enig med meg selv om en ting i allefall og det er at skole kommer først. Nå er jeg så lei av skolen at jeg nekter å måtte være der lengre enn nødvendig. Skal gjøre så godt jeg kan for å få oppdatert dere mens jeg er i Oslo! 

Ellers har jeg det kjempefint! Kom hjem i dag fra 1,5 timers fotspa og en mor som er lei av at jeg klager på hvor kaldt det er på skolen så hun har kjøpt meg et varmepledd. Det var ultraherlig, men det røyter noe voldsomt så jeg orker ikke tanken på å bruke det hjemme i frykt for at besøkende skal tro vi har hund. Har også hentet en del pakker på posten over nye søtinger til høstgarderoben. Nå har jeg så mye klær at jeg er begynt å henge de opp på gardinstangen. 

Håper det var en grei oppdatering for dere! Nå skal sliten jente ta kvelden.

Har dere noe dere stresser over for tiden?Specsavers Brillemodell 2013

Ææææææ! Jeg kan faktisk ikke tro det! Jeg er i SEMIFINALEN til Specsavers konkurranse om Årets Brillemodell 2013! Jeg er en av 20 Semifinalister i Norge, og den eneste semifinalisten fra Finnmark. Det er 10 stykker som går videre til finalen; De 2 med flest stemmer på facebook, og 8 som Juryen selv velger. Vinneren av finalen får reise med Specsavers til Tanzania som ambassadør og være med på veldedighetsprosjektet de gjør der nede ved å gi briller til barn som kanskje aldri har sett verden ordentlig. Det ville betydd så utrolig mye å få være en del av dette prosjektet! Videre kvalifiseres vinneren direkte til Den Nordiske finalen i London, hvor vinnerpremien er en tur til New York og en Fotoshoot med fantastiske Helena Christensen som fotograf!

Så da legger jeg skjebnen min i deres hender da, folkens! Ønsker du å se meg som Årets Brillemodell 2013 så trykk HER og stem på meg! (NB!! en kan KUN stemme via datamaskin. Nettbrett og mobil kan ikke stemmes fra)

LinkeURL til stemmesiden: https://www.facebook.com/SpecsaversNorge/app_464069720327796The Ultimate London GuideCarnaby Street
 

Carnaby Street ligger i en av de første sidegatene i Regent Street. Bare hold utkikk etter butikken COS og gå inn i sidegaten ved den butikken. Carnaby Street er en utrolig koselig gate med blanding av masse små, gamle hus i forskjellige pastellfarger og mur-og-tre hus. I Carnaby Street ligger også en fantastisk multibrand butikk som heter Liberty. De har egne avdelinger for kosmetikk, vesker, solbriller, acsessories, smykker, hobbymateriell, porselen osv.. Utvalget er kjempestort. Både Philip Lim, Proenza Schouler, Mulberry, Alexander Wang, Céline, Marc Jacobs og Givenchy tilbehør finnes her. Gjorde et kjempekupp der selv. Utrolig bra service fikk jeg også. Det gjelder egentlig generelt i London, servicen er usedvanlig positiv på butikkene. Og folk er genuint hyggelige og hjelpsomme.Madame Tussaud
 

Madame Tussaud ligger i paralellgaten over Oxford Street; Marylebone road. Innslipp starter vanligvis rundt klokken 09:00 og det er utallige forskjellige kølinjer avhengig av billettypen din. En linje for om du ikke har billett, men vil kjøpe der, en linje for VIP billetter, en linje for familiebilletter og en for gruppebilletter, samt en linje for de som har bestilt billett på internett eller forhåndsbestilt via selskaper/hoteller. Det kan være lurt å komme tidlig. Enten en time før de åpner, eller rundt tidlig åpningstid før 12. Jeg og mamma kom i 12 tiden og da var det allerede over en halv kilometer lang kø på alle linjene. Det var i tillegg utrolig forvirrende å finne ut hvilke linje som var den rette og hvor den startet og sluttet da alle sto tett i tett i en stor, tykk felleslinje, med kun et tynt lite bånd for å skille kølinjene. Vi sto i nesten 3 timer i kø, og da hadde vi sneket oss nesten helt fram i kølinjen vår utenfor inngangen. Da vi kom inn, sto vi i rundt 2 timer i kø innendørs. Heldigvis er det aircondition der inne. Noen gode tips er å ikke ha med seg noe som helst å bære på, det vil si ikke ta shoppingen før Tussaud. Det blir tungt å holde på ting i lengden. Ha med dere en pose med mat og drikke, evt lesestoff, gå på do før du stiller deg i kø(det er en do inne i køen også, men en vet aldri hvor lang tid det tar før en kommer seg inn), og ikke vær alene. Det er mye lettere å forlate køen for dogåing eller å kjøpe drikke/godteri på automatene om du har med deg en som står i kø for dere i mellomtiden, så kan dere bytte på å forlate køen. Madame Tussaud er absolutt en gøy og fascinerende attraksjon med rik historie, men om du kun er der for å bli avbildet med èn eller to voksdukker, er ikke ventingen verdt det. De har blandt annet en 4D kino i tegneseriefløyen som tok pusten fra meg! Jeg elsker jo Marvel Comics så kanskje litt mer altoppslukende for tegneseriefanatikere enn andre, men absolutt super å besøke for alle sammen uansett! I tillegg inkluderer billetten en tur i kjelleren til Chamber of Horrors. Må selv innrømme at jeg var utrolig skuffet over den. Jeg har vært på Grönalund i Stockholm og på skrekkhuset der og syns det var hundre ganger bedre! Så om du liker skrekkhus, anbefaler jeg mye heller Grönalund, eller London Dungeon.

Trafalgar Square

Er en stor plass og rundkjøring rett utenfor Londons National Gallery. Her står også Nelson´s Column plassert. To store, flotte fontener pryder plassen og det er idyllisk der om sommeren når sola skinner! Her er også Charing Cross lokalisert, og det er dette stoppestedet du skal av på om du tar metroen for å komme fram. Her er du i gangavstand til Regent Street, St. James' park, Horse Guards Parade og Victoria Memorial. Følger du WhiteHall road nedover kun 3 kvartaler, er du ved Westminster Bridge og Big Ben.
Oxford Street

Oxford Street er den kjente shoppinggaten i London, og ligger paralellt midt i mellom elven Thames og Marylebone Road. Den strekker seg hele veien fra Tottenham Court Road og til Marble Arch som er høyre hjørnet på Hyde Park. Her finner du både Zara, Topshop, Primart, River Island, Urban Outfitters, Forever 21, Bull&Bear, H&M, Clare´s, Topman, Nike Town, American Apparel, Aldo, Adidas, The Body Shop, Disney Store, House of Fraser og så klart det store multibrand varehuset Selfridges med både klær og accessoarer fra kjente motehus. Hva en kan vente seg inne på selfridges kan du finne på Selfridges egne hjemmesider. Det er alltid tettpakket med folk i Oxford Street. Et tips om du ønsker å komme fort fram, er å gå så nært fortauskanten som mulig. Der er det minst trafikk. Jeg følte meg aldri utrygg, men var forberedt på at folk ikke tok hensyn. Vesken min ble flere gang slått til av stressende, forbipasserende fotgjengere og ingen brydde seg om å bane vei eller flytte på seg om du hadde det travelt. Et annet tips er å ALDRI stoppe opp om noen på kosmetikkavdelinger spør om å få stille deg et spørsmål. De er noen kløppere på å dra deg inn i de lengste og dypeste samtalene som enten ender opp med at du får ny, sjokkrosa sveis, tatoverte øyenbryn, eller at du går ut av butikken, blakk som et sort hull og med haugevis av drittsminke som du aldri blir å bruke.

Regent Street

Regent Street krysser Oxford Street ved Oxford Circus og slynger seg hele veien ned til Picadilly Circus. Her ligger butikker som Topshop, Burberry, Cos, Banana Republic, Desigual, Michael Kors, Benetton, Reiss, Guess, Armani, H&M, Gilly Hicks, Juicy Couture og Hollister. HER kan dere finne oversikt over alle butikkene i Regent Street på deres egen hjemmeside. I en sidegate i Regent Street, etter at du har passert Hollister, like ved Burberry, som heter Vigo Street, ligger det et hvitt bygg hvor Abercrombie and Fitch holder til. 


Bond Street

New Bond/Old Bond street - Bond Street er delt inn i Old Bond og New Bond. New Bond Street starter fra et utspring i Oxford Street og strekker seg ned til Old Bond Street som slutter ved Piccadilly. I Denne gaten ligger Victoria´s secret, Jil Sander, Estèe Lauder, Anya Hindmarch, Dolce&Gabbana, Hugo Boss, Armani, Mulberry, Smythson, Missoni, Miu Miu, Burberry, Tory Burch, Michael Kors, Louis Vuitton, Chanel sin splitter nye og Europas største Flagship Store, Christian Dior, Chopard, Bvlgari, Cartier og Ralph Lauren. En kan gå New Bond Street helt ned til Ralph Lauren og svinge inn sidegaten ved Ralph Laurens fortryllende 5 etasjers butikk og komme direkte til Abercrombie&Fitch I Vigo Street. Ralph Lauren er også slutten på New Bond Street og starten på Old Bond Street. Her er Tiffany&Co den første butikken i gaten, etterfulgt av blant annet Chanel, Prada, YSL, Bottega Veneta, Gucci, Gina, Cartier og Alexander McQueen.Harvey Nichols

Harvey Nichols er helt fantastisk! Et estetisk palass av et luksus-kjøpesenter. Det ligger i Knightsbridge, og det er også der du hopper av på metroen. Utenfor ligger Allsaints Spitafields, Zara og Topshop blant annet, men Harvey Nichols er en sann drøm for luksusjegere og haute couture interesserte. De har også et temabelagt design og utstilling, som skifter fra tid til annen. Da vi var der hadde de noen gigantiske Chloè vesker i vindusdisplayet og det var altoppslukende å se på. Vi sto sikkert i 25 minutter og så i alle vinduene før vi gikk inn. (Vi fikk forresten også med oss Louis Vuitton sin nye dinosaur utstilling! HER-RE-GUD! For et Show! Gullbelagte, ekte, dinosaurskjelletter importert og gullbelagt for å pryde motehusets butikkvindu i blandt annet Paris og London. Små vesker hengende på ribbena og med en utrolig detaljert informasjonsplakat i hjørnet av vinduet hvor vi kunne lese om prossessen.)  Mere informasjon om Harvey Nichols finner dere på Harvey Nichols sine hjemmesider.
Harrods

Harrods ligger kvartalet bortenfor Harvey Nichols og er nok et fantastisk varehus med alt en kan drømme om. Her har du forskjellige fløyer og rom med eksotiske navn. De har for eksempel en juvel og smykkefløy som heter The Egyptian Wing. Her finnes både klær, accessoarer, smykker, klokker, interiør, porselen, barneleker, kjærledyravdeling, gourmet kjøpesenter, mathall, restaurant etasje, elektronikkavdeling, you name it. De har også en hel avdeling for TaxFree håndtering. Her kan du også kjøpe macaroner fra franske Ladurée sin store, og ikke minst estetiske cafè. Ferske macaroner fra åpningstid til stenging. Harrods har også egen hjemmeside. Personlig er Harvey Nichols og Harrods et absolutt MUST om du skal til London. De har luksus, og de har rimelige varer og selv om du drar der fra tomhendt er det helt klart verdt et besøk bare for synet sin skyld! 
Kings Cross St. Pancras

Her ligger Platform 9 3/4 som er den berømte platformen trollmennene bruker for å entre The Wizarding world of magic. Kings Cross st. Pancras er først og fremst en utrolig stor metro, tog og buss - stasjon. Ta metroen til stasjonen og følg et hvert skilt som viser Kings Cross st. Pancrass. Når du kommer til den åpne hallen hvor alle småbutikkene og cafèene ligger, leter du etter skiltene med Platform 9 på. Du skal jo tross alt til en plass mellom platform 9 og 10. Og rett ved platform 9 er det en halv baggasjevogn som stikker ut av murveggen. Rett ved siden av ligger den stiligste, lille suvernirbutikken med Harry Potter preps og suvernirer. Blandt annet tryllestaver, sjokoladefrosker, skjerf og gensre. Hvis du føler at du har rotet deg fullstendig bort er det bare å spørre hvor platform Nine and three quarters er, så smiler de fra øre til øre og peker deg i rett retning.Westfield

Westfield er en kjede som består av to kjøpesentre i London. Det ene ligger i Ariel Way ved Shepherd´s Bush sin metrostasjon. Dette shoppingsenteret er det eldste Westfield og har et Østlig luksuspreg over seg. Det er stort, hvitt og vakkert og en får nesten følelsen av å være i Dubai her inne. Dette er den mest luksuriøse Westfielden av de to og består av store hus som Gucci, Prada, Dior, Burberry osv.. De har også Allsaints, Hollister, Niketown og masse annet! Westfield nr. 2 og også den nyeste (kun 2år gammel) ligger i Stratford rett ved siden av Olympiastadion og det er også til Stratford du tar metroen. Her er det mindre av de store luksushusene, men de er den eneste Westfielden med Victoria´s Secret på. Ellers er de ganske lik. Jeg er utrolig glad for at jeg hadde tid til å dra til begge. Er du ute etter spesifikke butikker kan du besøke Westfields egne hjemmesider.
Bicester Village

Bicester Village er en flott, liten landsby bygget i store trehus, med designer outlets. Her finner du Jimmy Choo, Prada, Dior, Celine, Dolce&Gabbana, Vivienne Westwood og Ralph Lauren blandt annet. Mamma og jeg dro dit første dagen slik at vi var sikre på at om vi fant noe fint, fikk vi det for absolutt billigst pris. De har salgsvarer fra 30%-70%(!!) Hver dag går det en buss fra Royal National Hotel like ved Russel´s Square klokken 11:00 presis og den tar deg fram til Bicester Village som ligger i Oxford, en god 1,5 time unna. En kan bestille reisen på nett, eller kjøpe den på hotellet. Vi kjøpte reisen på Royal National Hotel og betalte rundt 400kr for to personer. Retur er inkludert i prisen og bussen drar fra Bicester klokken 17:00 sharp. Husk forresten å spørre om studentrabatt! Dette gjelder forsåvidt i butikkene også. Både Topshop og Urban Outfitters gir student discount så lenge du kan legge ved studentbevis. På Bicester Village sin hjemmeside finner du full oversikt over butikkene de har. Jeg er superfornøyd med å ha startet shoppingen der i allefall! Kapret til meg både kjoler og jakker pluss verdens fineste undertøy!


London Bridge

London Bridge var et absolutt must for meg å gå over! Det er ikke noe spesielt med selve brua, bortsett fra tidenes utsikt ved solnedgang, og det kan være påvirket av at jeg i tidligere alder immiterte en sexy Fergie på badet mens London Bridge gikk på radioen, men London Bridge har utrolig mye interessant knyttet mot seg! Du vil ha lyst å kunne fortelle at du har gått på London Bridge til folk. Ved den ene enden av brua, den som slutter i Southwalk, ligger et stort og flott Food-Market. Nesten sånn som Mathallen i Oslo, bare bedre. Her flyter det over av fersk frukt og grønnsaker, middagsretter, oster, sjø- og skall-dyr og rykende ferste brød og bakelser! Det er billig og ready-to-go! Mamma fikk verdens beste nypressede appelsinjuice der. 
Tower Bridge

Tower Bridge er neste bro etter London Bridge. Den er kjent for sin kledelige utsmykking og sine to tårn. Vi rakk aldri å spassere på denne brua, men i enden av den, på sentrums siden ligger Tower of London og London Dungeon. På andre siden av brua som slutter i Southwalk ligger Potter Field´s Park og City Hall. City Hall er et kunstverk i seg selv. En halvveis kuleformet kuppelaktig sak og en turistattraksjon til tusen.
Tower of London

Tower of London er Hennes Majestets palass og festning, da det ikke er kun et tårn som kanskje mange tror, men en stor og fin borg med masse grønne plener rundt og imellom byggene. Det en kanskje kjenner Tower of London for er at det var hit Guy Fawkes ble ført og torturert til å innrømme Gunpowder Plot-et 5th of November. Andre som har blitt holdt fanget i dette fangetårnet og senere henrettet var kjente Anne Boleyn. Det sies at tårnet er hjemsøkt. En kan kjøpe billetter til å komme inn i borgen i det store suvernirbygget rett ved siden av, og det er nok av cafèer og restauranter langs elvebanken ved slottet til å kunne spise på plassen. Det er også her London Dungeon er lokalisert. Siste omvisning skjer klokken 17:00, så en bør kanskje komme dit i 9-10 tiden på morgenen for å rekke en omvisning uten så stor trafikk. Guidene er superflinke, men er mye mer tilgjengelig og informativ når det ikke er supermange i tour-gruppen. Da går de bare rett igjennom manuset og legger ikke til noe ekstra. Tower of London ligger i enden av Tower Bridge på sentrumssiden av elva.
London Eye

London eye er et stort pariserhjul lokalisert på Southwak siden av kjente Westminster bridge. Det er en utrolig attraksjon om en ønsker seg et overblikk over byen, enten det er om natten eller dagen. Man må kjøpe billetter for å komme inn og de kan bli kjøpt billigst på nettsidene deres, eller kombinere billetten fra Madame Tussaud, London Sea Life eller London Dungeon og få store rabatter. Billetter i London er alltid dyrest om du kjøper de i døra.


Big Ben

Big Ben er den største klokken i tårnet på Westminster Palace og ligger på bysiden av Westminster Bridge.
Covent Garden

Covent Garden er starten på veien opp til Oxford Street fra Thames. Her finnes det mange kinoer og teater, cafeer og suvernirbutikker. I Covent Garden ligger også Gocent Garden Market, med både Ralph Lauren, Lyle & Scott, Apple Store og blandt annet Ladurèe! Et kjempefint og koselig bygg!
Camden Town

Camden Town er et strøk nært Kings Cross og Euston stasjonene. Her finner du masse "spesialbutikker" som selger superheltstasj, anime, japanske klær, leker og godteri og goth sjanger ting. Her finner du også mange vintage butikker. Jeg og mamma rakk aldri ta turen til Camden Town, men neste gang blir det den første plassen vi drar til! Ikke minst for å sjekke ut Camden Market!.Stonehenge

Stonehenge er den berømte steinringen som kanskje ikke direkte blir forbundet med London. Monumentet ligger i Amesbury rundt 13 km nordvest for Salisbury i Wiltshire i England. Det helt fint an å bestille en rimelig tur/retur med guide dit på Stonhenge Express her.


Buckingham Palace

Palasset er Monarkiets og kongefamiliens offisielle residens. Utenfor er en stor plass med statuer, fontener og grønne parker og plassen rundt blir ofte brukt på samme måte som Frognerparken i Oslo. Her legger folk seg ned i gresset og slikker sol mens de nyter en god bok. Buckingham er omringet av sine egne hager, St. James Park og Green Park.


Hyde Park

Hyde Park er Londons største individuelle park og deler av den blir ofte brukt til utekonserter med store navn. Den har en egen, tykk elv som både begynner og slutter i parken og heterThe Long Water. Parken er fryktelig stor og egner seg flott til en dag med familie, en treningsøkt, eller en chill dag med bading og soling og kanskje lesing til studiene.

Picadilly Circus

Picadilly Circus ligger i enden av Regent og Bond Street. Det er en stor, åpen plass hvor flere gater møtes. Er finner dere også en stor fontene prydet med statuen Anteros. Plassen er et flott møte og samlingssted og har forbindelse til metro med samme navn. Her kan en starte turen opp både Bond Street og Regent Street og ende i Oxford Street.
Burlington Gardens

Burlington Gardens er en lang passasje under tak med mange butikker. Her finner du også Ladurèe, og merker som Dolce&Gabbana og Ferragamo. 

London Sea Life Aquarium

Hit dro vi heller aldri, men jeg skulle gjerne dratt! Jeg elsker akvarium! Du kan lese mer om attraksjonen og kjøpe billetter her.

Generelle fakta

Supermarkedene Tesco, M&S, Foodcourts, Eat og Pret-A-Manger åpner vanligvis i 07:00 tiden, og stenger i tiden 20:00 til 23:00. De har lunsjmeny til langt ut på kvelden, men kjøkkenet stenger vanligivs i 22:00 tiden. De er også en time etter oss. Det vil si at når klokka er fire i Norge, er den tre i England. Vær oppmerksom når de snakker. Det florerer med ekstremt lokale dialekter der som kan være vanskelig å forstå. Pass utrolig godt på verdisakene dine! Vi bodde på Mercure Hotel London Bridge i Southwalk og jeg er strålende fornøyd! Bedre service må jeg lete lenge etter. Mercure Hotel er en kjede og har også hotel like ved Russel Square i Bloomsbury. Jeg anbefaler hoteller nært Russel Square fordi da har du så og si gangavstand til alt. I tillegg ligger Royal National Hotel like rundt hjørnet derfra og fra det hotellet kan du booke alt av turer og eventer! Spør om studentrabatt, ikke bare på bookinger, men også i butikkene. Jeg sparte masse ved å spørre om studentrabatt i kassa på blandt annet Topshop og Urban Outfitters. Du må kunne legge ved studentbevis. Om du planlegger å virkelig få oppleve London, er ikke en uke nok! Jeg anbefaler minimum 10 dager til 2 uker!

Alle bildene hentet fra Google med søkeordene vist under.London in pictures

Kom hjem fra en helt utrolig uke i fine hovedstaten London, i går! Har stått opp før 08:00AM hver dag der nede og lagt meg rundt midnatt hver natt. Fra morgen til kveld har jeg gått gate opp og gate ned med mamma og prøvd å sluke i meg så mange opplevelser og steder som mulig. Herregud for en by! For en kultur, for et folk og for et liv! Det kryr av folk fra alle verdensdeler, trafikken stopper aldri hverken til fots, firehjul eller to hjul. Metroene er sjeldent folketomme og det er alltid søppelplukkere i gatene som feier og rydder. Det er nødvendig, for det er utrolig manko på søppelkasser. En kan fort gå 2-3km mellom Litterboxene. Små, lokale butikker og restauranter og puber finnes det på hvert gatehjørne. Pret-A-Manger og M&S stenger vanligvis i 8-9 tiden, men er i tillegg åpen mellom 6-7 på morgenen. På stasjoner stenger de i 11 tiden. Tesco har åpent til 11. Kjøkkenet stenger vanligvis i 9-10 tiden og lokalet blir gjort om til bar. Er du over 18 kan du drikke ren sprit mens du går i gatene fram til 11 om kvelden. Ingenting er for langt unna til fots. Med mindre du skal til Bicester Village, Westfield i Stratford eller Westfield i Ariel Way/Shepherd's Bush. Hver dag klokken 11 går det e turbuss fra Royal National Hotel ved Russel's Square til Bicester Village. Det tar ca 1,5 time og koster rundt 400,- for to pers tur/retur. Den drar igjen fra Bicester i 5 tiden. Begge Westfieldene går det Metro til. Skal du til Stratford tar du Jubilee(grå) linja vestover, og skal du til Ariel Way tar du Center(rød) linja til Shepherd's Bush, mot Ealing. Jeg elsker London!Tower Bridge


Dette pianoet sto på flyplassen og spilte av seg selv! Tangentene fôr opp og ned uten at noen rørte det.


 

Vi Bodde på Mercure Hotel London Bridge i Southwak. Det ligger riktig nok på andre siden av Thamesen, men det tar 15 min å gå til Oxford street, ellers kan du bare ta metroen som er like rundt hjørnet. Anbefaler virkelig dette hotellet! Super service, nydelig og rolig, topp kvalitet restauranter i samme gate og M&S og Pret-a-manger tvers over gaten.Hvis du noen gang er i tvil om hvor du befinner deg, er det bare å lete etter disse sykkelstativene. Ved hver Barclays Bicycle er det et oversiktlig kart som viser hvor du er.

Nyydelige Russel's square. En helt kvadratisk park med enorme plener og diverse ballbinger. Det var mellom 30-33+ grader hver eneste dag og stekende sol. Vi kjørte forbi Buckingham Palace akkurat i det dørene åpnet og skiltet med fødselsopplysningene kom ut på plassen. Hysteriet var forholdsvis stort på Mandagen, men vi merket ikke så mye til det resten av uken, annet enn at flere puber hadde skilt som "Congratulations, it's a boy! Buy one Scottish ale and get two for free!" Og at Harrods hadde fått gratulasjonskrus i suvernirshop avdelingen. Vi ble nødt til å kjøpe en ny koffert nest siste dagen. Jeg har handlet alt for mye. Kommer innlegg om innkjøpene senere. Akkurat nå må jeg ut og nyte solen og varmen som har krøpet opp til Nordnorge! 

Håper dere fortsatt har en fin sommerferie!
The what's and ifs and buts and maybesDa var mamma reist av gårde med mormor til en mor-og-datter tur til Montenegro. Jeg unner henne selvfølgelig denne turen og håper hun storkoser seg, men jeg tror aldri jeg har kjent på et mer ekstremt tilfelle av barnslig barnehage savn. Jeg har jobbet meg ihjel den siste tiden så bloggen har havnet litt på vent, og jeg har fremdeles både jobb og barndåp ut helgen. Annet enn det er dagene utrolig avslappet! Var og plukket opp noen sommeralbum i går som jeg visste jeg ikke kunne gå glipp av i sommer! Har dere hørt den nye plata til Daft Punk? Herregud så himla bra! Og så klart Foster The People sin Torches CD, den er gammel, men en utrolig bra plate! Og til slutt min guilty pleasure, Of Monsters and Men. Jeg blir nok å kjøpe inn et album eller to til før London turen min den 22 Juli. Har siklet utrolig lenge på The Passengers nye album også. Låta Staring at the Stars tror jeg er årets favoritt!

Mamma har reist og jeg og pappa er alene fram til 11 Juli. Det blir film maraton og googling av øl-bryggerier så langt det strekker. Egentlig utrolig herlig. Det er sol og varme ute også, men kjenner jeg meg rett blir det nok noen timer i solariumet likevel. Håper dere koser dere i sommer uavhengig om dere tilbringer den på en varm strand i sørlige strøk, eller hjemme i Norge!

Lately on insta

Følg meg på Instagram! @aasela

✖Nye nerdesmykker ✖Sykehus ✖Fineste utsikten ✖Nydelige smykkestativet 

✖Fineste turkompisen, Scott! ✖Joggetur i skogen.

Hairtalk

Det jeg har lagt mest merke til hos leserne mine er at dere gir meg utrolig mange komplimenter på håret mitt! Jeg tenkte jeg skulle svare på noen av spørsmålene deres og fortelle dere hvilke produkter/kurer jeg bruker i det for å holde det sunt, langt og friskt!

 Den hårfargen jeg har nå er min naturlige hårfarge. For to år side farget jeg det endel mørkebrunt for å prøve å få vekk rødskjæret, men det har jeg gitt opp nå!

Dette er egentlig ganske herslig, men jeg har ikke vært hos frisøren siden 2010/2011. Jeg har frisørskrekk til tusen etter at jeg ble snauklipt en syltynn bob da jeg dro for å stusse det rett før juleballet i tiende klasse. Herregud får fortsatt gåsehud av å tenke på det.

Jeg vasker håret 2-3 ganger i uken, men får ikke panikk om jeg kun rekker å vaske det èn gang en uke. Går det for kort tid mellom hver vask, får jeg tørr hodebunn.

 

Håret mitt blir utrolig fort lyst og tørt etter en stund i solen så om sommeren bruker jeg alltid Heat Protectors i det før jeg går ut.

Om vinteren, i November/Desember får jeg bestandig ekstra tørr hodebunn, det er uungåelig. Derfor passer jeg spesielt på å kure håret om vinteren.

Jeg lufttørker alltid håret. De eneste gangene jeg bruker hårføner er hvis jeg har ekstreeemt dårlig tid.

 

 

Jeg bruker:

To shampoer: Joico Moisture Recovery shampo & Joico Daily Care Balancing Shampo

- En hårkur: Joico K-Pak Deep Penetrating Reconstruct

- Og en balsam: Joico K-Pak Moisturising Balsam.

Disse er Leave In produktene jeg har i håret etter at jeg har dusjet.1. Joico K-Pak color Therapy: Denne er egentlig en kur for farget hår, men har også varmebeskyttelse i seg og en silkebasert formel som både tilfører og hjelper håret å holde på fuktighet. 

2. Joico K-PAK reconstruct Split End Mender:  Elsker denne!! Sliter du med slitte tupper eller skadet hår? Denne Leave In kuren hjelper håret å bygge opp form og styrke, samtidig som den samler splitte tupper!

3. GHD STYLE Heat Protect Spray: Denne har jeg alltid i før jeg tilfører varme i håret. Sprayer godt igjennom hele håret og ekstra i tuppene hver gang jeg bruker krølltang, rettetang eller hårføner.

4. Biosilk Silk Therapy: Dette er en slags leave in balsam som gjør håret ditt silkemykt og tilfører masse fuktighet samt glans. Du behøver ikke mer enn en ertestørelse av denne i håret. Hvis du bruker for mye blir håret fort fetete.

 

Sånn! Håper dere ble fornøyd med svarene! 


En veldig sliten ÅseSkolen er slutt og eksamene ferdig og alle flytter og tar sommerferie. Jeg fortsetter bare fritiden jeg har hatt hittil og legger ikke merke til at ferien kommer. Alle dagene været har vært fint, har jeg vært ute og solt meg og gått tur eller jogget. Når været har vært dårlig, har jeg dratt meg i senga til klokka 12:00 nøyaktig! Har jo lovt både megselv og pappa at jeg skal lese geografi i ferien, men selv om jeg ikke har noe å gjøre så går dagene så alt for fort! Men nå er jeg rastløs og vil ha tilbake russetiden. Det er alt for lenge til Juli og alt for lenge til London og tydligvis alt for lenge til knall sol og 30+ grader også! Jeg er rastløs og vil ha vennene mine ferdige med eksamene snart slik at jeg kan omgås de før de flytter og blir voksne uten meg. 

Hvordan skal dere tilbringe sommerferien? 

 

Daily skin care routine

Disse produktene sverger jeg til om sommeren! Jeg renser vanligvis huden min to ganger daglig. Om morgenen og før jeg legger meg. Det varierer hvilke produkter jeg bruker etter hvilke årstid det er. De tre viktigste produktene året rundt er for meg en Cleanser, en Toner og en dag/nattn-krem. Vanligvis bruker jeg Dior Hydra Life pro- Youth Comfort sin dagkrem, men den har jeg brukt opp og får selvsagt ikke kjøpt den på den triste, lille plassen her. 

Day care

La Roche Posay Effaclar - Lancome Tonique Confort - Nivea Aqua sensation day care

Night care

La Roche Effaclar - Dior cleansing water - Dermalogica active moist

Just in case


Det er 30 grader i solen og jeg nyter late dager på verandaen med vannmelon, pepsimax og musikk i ørene. From beyond the graveV-neck & trousers//HM   Cropped hoodie//Uldahl

Det tok meg en uke. En uke med den minst pålitelige døgnrytmen, den mest uforutsigbare kvalmen og hodepinen og de mest velsmakende literne med Pepsi Max jeg noen gang har vært igjennom. Russetid, du har vært helt fantastisk herlig, men jeg er glad du er over! Og så fort russebuksen var tatt av for siste gang, var det bare å hive på seg jobbklærne tidlig om morgenen den 18 Mai. De tre første dagene sov jeg 4 timer totalt. Det har forresten ikke gått an hverken fysisk eller sykisk å sove noe mer enn absolutt nødvendig når det steker 22 varmegrader ute og er knallsol. Jeg er finnmarking nok til å skjønne at man skal gripe hver bidige sjanse man får til å kaste av seg boblejakka og steke det som stekes kan når sommeren først kommer. Jeg er relativt sliten fortsatt, men håper Mandagen bringer mye energi og blogglyst!Insta Update
Russ 2013!

Og ikke overraskende nok så ble russenavnet mitt Max It! Skjønner ikke hvorfor.. Dere har sikkert skjønt hvorfor jeg ikke har vært så duracell på bloggfronten. Jeg er russ! Jeg har to hundre russeknuter å gjøre og veldig mange plasser å være hele Mai! Har i tillegg vært i en konstant dialog i nesten en uke for å havne inn en leverandøravtale. HER-RE-GUD hvor treg nasjonal post er! Var i Alta forige helg med nesten hele russekullet. Vi bodde alle på samme hotel! Skjønner ikke at ikke vi ble snakket til av administrasjonen så mye liv det var på både rommene og i gangene den natta. Vi var på konsert og jeg dro hjem tidlig dagen etterpå, etter en traumatisk krangel med politiet om EU godkjenning av transporten min, for å jobbe. Og rett etter jobb (i 9 tiden på kvelden) var det bare å løpe hjem, kaste på seg russeklærne og rett på ON for å feste med Petter Pilgaard. Storkos!

For dere som er russ til neste år så kan det være lurt å ha i bakhode at russebuksene utvider seg etter bruk, og dette uten at du vasker de. Kjempefornøyd med russeklærne og strykemerkene mine i allefall! Bestilte en hoodie og en fleecejakke også som jeg går med konstant! Fikk med en gratis topp da jeg bestilte for over 1000,-, men den var utrolig merkelig i passformen. Håper alle får en fin siste uke før 17 Mai i allefall! Nå skal jeg ut og være russ!

23:43


W.O.R.D

 Sunday people og russeuke!
I motsetning til fredags og lørdags-folkene, har jeg en forkjærlighet for søndager. En skikkelig ordentlig daffedag uten noen som helst press i verden. I går tilbringte jeg store mengder av dagen på kjøkkenet og bakte noen utrolig populære boller, samt vaffler, før jeg løp ned til øvingslokale til årets russerevy! Skulle egentlig være aktivt med selv, men det ble så mye reising på meg i starten av revyen at jeg måtte bare innse at jeg ikke fikk tid. I tillegg har jeg en hektisk jobbuke samme dager som forestillingene, men det er jo helt superartig å være med på øvingene! Kjempekreative og morsomme sjeler! Skulle kanskje tatt noen bilder, men jeg stresset sånn at det ble glemt. Dere får nøye dere med et selvportrett midt i mitt vampire diaries maraton som jeg hadde her om dagen! 

Lykke til med prøve/tentamens ukene fremover! :-)

Nike it up!

Rett før jeg dro til Oslo, fikk jeg to helt fantastisk freshe løpesko fra Nike! Jeg syns det er kjempestilig med denne fargetrenden på treningsskoene for å booste motivasjonen et par hakk. Selv har ikke løpeprestasjonen min noe særlig å si i forhold til hvilke farge skoene mine har, men jeg skal ærlig innrømme at jeg føler meg litt mer fit for fight med disse på bena! Jeg er en skikkelig sucker for blåfarger, så jeg kjørte et par i aqua/lyseblå og et par i en ordentlig kraftig blåfarge. Se på disse da!


Blue/Blanter farge

Electric blue

De begge er i Air Pegasus modellen, men jeg bruker de lyseblå til tredemølla og de mørkeblå til terreng/barmark løping. De begge har Nike+ så de gjør løpingen både morsom og superenkel å loggføre! Det er så artig å kunne kartlegge sin egen framgang! Nike+ chips får en kjøpt separat på sportsbutikker som selger Nike sko.


Jeg beklager at det blir så mye intervalblogging fra meg for tiden, men er midt i den mest hektiske delen av året i både jobb, skole og russ- sammenheng. Krysser fingrene for en noe jevnere oppdatering framover. Ellers startet jeg dagen med å legge fattern i hardtrening. Han i midten av 60årene og har minore hofteplager, men han kledde på seg ytterjakka uten sure miner og gikk en 6 kilometers powerwalk med dattra si i stekende sol! 

Håper det er flere av oss der ute som starter helga utendørs i godt vær?
New Apple in house
Nok en herlig overraskelse som ventet på å bli hentet på onsdag. Det føles helt herlig å endelig ha en ordentlig bærbar! Til nå har jeg tatt til takke med en udugelig skolepc full av feil og brors første stasjonære pc som høres ut som en russisk armè hver gang den slås på. I dag var jeg også og hentet en kjempeliten og lett DVD driver slik at jeg får sett på tv-serier og filmer mens jeg er ute og reiser. Macen er 13 tommers og helt latterlig lett og enkel å manøvrere. Jeg har enda ikke bestemt meg for hvilke tilleggsprogrammer som er lurt å kjøpe, ettersom jeg ikke er helt lommekjent med den enda. Hvilke programmer anbefaler dere? 

Mobildeksel fra Dannijo


Morgenkaffe med Dolce Gusto


Annet enn penger, sko og gavekort, fant jeg en kaffemaskin under juletreet! Det som var så utrolig herlig var at denne Piccolo modellen fra Dolce Gusto også lager kalde kaffedrikker. Helt perfekt for meg som elsker iskaffe! Den er også ekstremt liten og lett og selv om det betyr at vannbeholderen ikke rommer mer enn 2-3 kopper kaffe, betyr det samtidig at den er utrolig gunstig å ha på soverommet! Kaffemaskinen min står som plantet på kisten i fotenden av senga. Perfekt!January braid

Godt nyttår & helloo til Januar 2013! Jeg hater deg allerede. Startet Januar med sykdom og sykehusbesøk på grunn av dehydrering. Tusen takk. Overgangen til nyåret har jeg ligget som et drog på senga/ i sofaen i en ellerannen søvnig døs som verken har gjort meg mindre trøtt eller mer opplagt. Stemningen i jula og den sosiale hverdagen har derimot vært fantastisk! Herregud så herlig det er med jul og gaver og penger og shopping! Jeg har hatt en super Desember rett og slett og håper på en like bra vår. Akkurat nå er jeg utslitt og manner meg opp til morgendagens norsktimer. Fikk forresten også en gladmelding om at jeg er en kaffemaskin rikere! Siden jeg har vært mer eller mindre død på oppdateringer her på bloggen blir det instabonanza!
Hobbiten

Sto opp etter en helt sinnsyk natt! Hobbiten leverte til alle forventninger og jeg gleder meg allerede til del to av denne nye triologien kommer opp på lerret. Nerden som jeg er. Det kommer kanskje overraskende på og i litt kontrast at en jente som meg interesserer seg for scifi, fiction, politikk og historie?

Richard Armitage som spiller Thorin Oakenshield spiller forresten også Sir Guy i tv serien Robin Hood. For en kjekk mann! Plasserte han med en gang høyt oppe på "folk jeg må ta på før jeg dør" listen min, sammen med Ryan Gosling og Ian Somerhalder. Hele dagen i dag har gått til jobb. Jeg jobbet på Hobbiten premieren som gikk i 2D i dag og det var full sal. Kjempemoro når slikt skjer selv på en så liten plass som Hammerfest.

Har dere sett Hobbiten? Hva synes dere?
Sunday peopleJeg trenger virkelig to søndager i uken. Dagen i dag skal kun bestå av det absolutt viktigste; comfort, pepsi max, levende lys og hjernedød underholdning. Håper det er flere enn meg der ute som kun kjenner juleånden som et svakt pust i nakken enda. Lykke til med tentamensuka!Time is of the essence

 

 Ja jeg vet det. Jeg kryper til korset for noe jeg alltid tror kommer til å bli siste gangen, og ber nok en gang om unnskyldning for absolutt nada med oppdateringer. Akkurat nå er jeg kommet til et 100% stopp i mitt ellers usedvanlig travle liv. Jeg er trøtt og sliten og arbeidet ligger på meg som et urokkelig og tungt fjell. Det er høst, men jeg verken tror eller skylder på det dere kaller for høstdepresjon. Det er lite som er vakrere enn høstfargene og natur i Oktober. Jeg befinner meg per dags dato i Bodø hvor jeg mest sannsynlig blir nesten ut Oktober måned. Jeg har en del arbeid som skal gjøres her og, men alt er desverre og kanskje også litt heldigvis konfidensielt og hemmelighetsstemplet. Bortsett fra arbeidet skulle jeg gjerne kunne gitt dere noe mer fra Bodø enn Iphone4 bilder av hverdagen min, men kameraet ligger desverre hjemme. Hele reisen kom ganske brått på og pakkingen var mer eller mindre et kaos uten like. Ikke gi meg opp enda! :)
Lately on InstagramNå har jeg skole, jobb, trening og en god dose stress på fulltid å forholde meg til, så jeg finner svært lite tid til å drasse med meg et speilreflekskamera hvorhenn jeg går. I tillegg bor jeg i en liten by med kronisk dårlig vær og outfitbilder av en dunjakke dag på dag tror jeg virkelig ingen er så fryktelig interessert i. Følg meg på instagram hvor jeg oppdaterer oftere: Aasela
Happy Days in Cascais

I Portugal, i en liten kystby som heter Cascais er det en 60-talls restaurant kalt Happy Days. En mer gjennomført restaurant har jeg neppe sett tidligere! Pappa ble hodestups forelsket med en gang han trådte over dørterskelen så vi ble pent nødt til å besøke Happy Days minst en gang hver dag de neste to ukene. Men herregud så fornøyd han var.
Nå skjer det endelig!
Jeg aner ikke hvor mange faste lesere jeg har per dags dato. Bloggen har vært død i flere måneder og jeg har vel vært i samme tilstand mer eller mindre. Hehe, neida. Joda. Jeg har manglet både tid, krefter, inspirasjon og blogglyst. Masse har skjedd, mange bilder er tatt og mye er forandret. Likevell har det ikke fristet å dele noe av det på et offentlig nettsted, men nå håper jeg endelig at jeg kan komme tilbake til regelmessige oppdateringer her. Håper dere alle har hatt en ufattelig fin sommerferie med masse minneverdige opplevelser! Selv sitter jeg nå på et hotel på Aker Brygge i Oslo og har nettopp fløyet inn mamma til samme hotel. Shoppingbagene er begynt å hope seg opp på stuegulvet på rommet vårt og vekkeklokka er satt på 08:00 slik at jeg skal rekke å springe den daglige mila på hotellets fitness rom før klokken er blitt 9.

Dere er noen herlige mennesker som fortsatt gjevnlig titter innom bloggen min selv om jeg selv for lengst har fortrengt dens eksistens. På mandag skal jeg prøve å starte opp for fult igjen. Trenger bare et motiverende bloggdesign. Noen tips?
23:09Klokken er 23:09 og jeg leverte nettopp inn min siste oppgave før jeg offisielt tok påskeferie! Nå kan Søndagen bare komme så fort som mulig så jeg får møte storebror, Emma og verdens søteste boston terrier igjen!

Happy easter holidays everyone!
Alive and kicking"Life change and if you don't change with it you're gonna end up being left behind" - Michael Nevatni QAF.

Jeg tror jeg lever enda, selv om det ikke kjennes slik ut i det hele tatt. Har både jobb, skole, prosjekter og innleveringer som har stått i kø og mast på meg den siste uken. Mye stress og noen negative slag i ansiktet. Men herregud jeg overlever det og. Har vært i Alta denne helgen og handlet. Fant noen helt herlige gjenstander som jeg dro med meg hjem fra Hennes og Mauritz faktisk! Det hadde du ikke trodd, nei. Fikk også hentet ut en pakke fra Modström i posten i dag på vei hjem fra nynorsktentamen. Nå skal jeg kose meg med sommerinspirasjon, honningmelon og en bokanalyse som har deadline på Torsdag.

Ha en fin uke!Sunday and its brunches

Den eneste oppturen i helgene er søndagsbruncher. Har så mye papirarbeid som må gjøres ferdig, for ikke å snake om mitt nylige funn av alle sims2 spillene mine! Hadde glemt hvor gøy det er å designe egne hus og leiligheter. Nå roper egentreningsøkten på meg. Ha en fin søndag dere!
Owl City

Rise and shine Sunday people!

Akkurat nå skulle jeg ønske at jeg satt i et stort og flott godshus langs strandesplanaden i Helsinki, mens sola skinte og Owl City spilte gjennom pc høytalerne! Men den gang ei. Jeg sitter her med historieboka etter en god frokost og har egentlig ikke tid til annet enn å dra meg igjennom 30 sider til om vikingtiden samt lage en økt for egentreninga på Tirsdag og løpe til jobb!

Ha en fin Søndag!
Krafttak mot kreft og pizza night outPå Torsdag var en helt uvirkelig givende dag! Vi samlet en gjeng ungdommer og gikk i tre hele timer for Krafttak mot kreft! Omfattende kreftforskning gjennom mange år har ført til at to av tre kreftrammede i dag overlever. Men det kommer an på hva slags kreft man rammes av. Mens noen kreftformer har rundt 90 prosent overlevelse, befinner andre seg i motsatt ende av skalaen. Disse tre kreftformene tar hvert år nesten 3000 liv i Norge. Om du vil støtte organisasjonen kan du gi penger her

Hadde uansett en kjempebra dag med herlige mennesker og masse god mat! Håper helgen blir like fin selv om den er full av jobb og innleveringer. Ha en fin Lørdag, dere!
Økonomi


I det siste har jeg fått en del spørsmål om økonomien min. Dere lurer blant annet på hvilke jobber jeg har og hvordan jeg har råd til alt jeg kjøper og alle feriene jeg drar på, så jeg tenkte jeg kunne svare så godt jeg kan på forholdet mitt til penger, sparing og jobb.

Penger: En del av dere blir sjokkert over beløpet jeg etterlater meg i klær blant annet og det er helt forståelig. Grunnen er fordi jeg har et annet syn på pengeverdi og har andre prioriteringer og kriterier. Mens andre kjøper fem plagg på H&M, så kjøper jeg ett plagg fra Alexander Wang til samme prisen. Jeg har også sjeldent impulskjøp. Jeg planlegger det jeg vil ha, surfer rundt på nettet og lager lister. Jeg kjøper for eksempel så og si aldri klær fra byen jeg bor i, bortsett fra smykker fra Bjørg. Alle kjøpene mine skjer via internett eller ferieturer, slik som denne osloturen.

Sparing: Jeg bruker heller ikke mer penger enn det jeg tjener og den summen jeg tjener deler jeg 50/50 eller 60/40 mellom sparekonto og brukskonto. Jeg låner heller aldri noe fra brukskontoen min. Har jeg ikke råd akkurat der og da så har jeg rett og slett ikke råd. Jeg kjøper heller ikke ting som jeg vet jeg kan få gratis sånn som flaskevann, lunsj osv.. Skal jeg ha matpakke på skolen så tar jeg med eget.

Jobb: Jeg har ingen 100% faste stillinger noe som er åpenbart på grunn av skolen, men jeg har 3-4 jobber hvor jeg jobber mer eller mindre regelmessig og med disse jobbene skaffer jeg meg en helt ok sum med penger hver måned. Dersom jeg vet at jeg får mindre enn vanlig neste lønning, må jeg stramme inn budsjettet ytterligere og det gjør jeg uten noe som helst problem. Jeg kan gå opptil 2-3 måneder uten å trekke kortet en eneste gang.

Håper dette ga dere litt klarhet i hvordan min økonomiplan fungerer. Akkurat som at jeg ikke hetser de som har forskjellige prioriteringer og pengeforhold enn meg, forventer jeg også at samme respekt gjenspeiler.
Søte Åse

Fikk pakke i posten av helskjønne naboer for litt siden og jeg hadde mer penger på kontoen enn det jeg trodde! Kanskje Tirsdag er min dag. Sola skinner ihvertfall igjennom vinduet mitt og det er pepsi max i kjøleskapet.


Nu kör vi!Og så tok vi fly til Oslo! Og jeg fikk så klart min etterlengtede frappuccino fra Starbucks på Gardemoen, men vi var alle så ør etter en traumatisk flytur med Gud vet hvor mange skrikende barn at jeg ikke fikk tatt bilde av den særdeles spennende opplevelsen.Utsikten fra hotellet vi bodde på om nettene. Nabolaget var tvilsomt og hotellet lite smigrende, men vi oppholdt oss mest hos onkel og tante og i Prinsens gate. Sosiologiboka fikk sin faste plass på gulvet under et bord og etter hvert mistet jeg kontrollen over hvor den befant seg ettersom gulvet var oversvømt med poser.

Chocolate chip peanut butter cream cookies
Internettet har vært så mye opp og ned at jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har hylt ut i frustrasjon. Siden sist har jeg i alle fall ikke ligget på latsiden! Jeg har bakt, jobbet og lest som en idiot. Nå begynner prøvene i skolen og jeg må si hade til det lille jeg har av fritid.

Helt siden jeg kjøpte mine første Ray Ban aviators har mamma vært hodestups forelsket og lånt de støtt og stadig. For en drøy uke siden orket jeg ikke mer av at hun skulle være så glad i et par solbriller uten å eie de selv, så jeg fikk et helt likt eksemplar av mine første Ray Bans bestilt inn til henne og i dag ankom de. Hun ante ingenting og var helt fra seg av glede! Tenker de blir flittig brukt framover. Nå sitter jeg bare og venter på 29 Februar og Oslo.
What's cooking?

I det siste har jeg hatt en vanvittig trang til å bake! Jeg har aldri vært noe glad i å lage noe som helst mat selv, og overlater det meste av effektiv matkreasjoner fra kjøkkenet til min kjære mor, men nå har jeg virkelig fått sansen for å prøve masse forskjellige oppskrifter! Har for eksempel laget min egen frokostblanding. Ikke verst.

Her er nettsiden jeg brukte til å finne oppskriften på frokostblandingen og her er selve oppskriften.


Ha en god helg!


Girls night inFor en herlig kveld i går! Tilbrakte den med bestevenninna, en chick flick film, popcorn og god vin. Trengte virkelig en slik jentekveld nå. Å bare slappe helt av med god underholdning og drikke. Ser jo selvfølgelig nå, klokken 00:00 at jeg har klart å utsette en skoleartikkel som skal innleveres denne mandagen, til nå. Og jeg har jobb hele helgen! Haha, men hva er ikke livet uten utfordringer?


Ser dere frostrøyken som stiger flere meter opp fra havet? Det var helt skremmende hvor majestetisk og vakkert det var. I skrivende stund stormer det utenfor soveromsvinduet mitt og det blåser så kraftig at sengen min rister skikkelig! Det er så merkelig hvordan været snur fra 20 minusgrader til 5 plussgrader og så til full storm.

God helg!
A supernatural evening

Jeg og bror orket ikke være hjemme under gårsdagens festbegivenheter, så vi søkte tilflukt til nabohuset og hadde supernatural maraton. Det er første gang bruttern ser serien og da vi var ferdig med sesong 3 sånn ca i 11 tiden ble vi begge to litt dyster fordi vi innså at vi måtte vente til pakken med sesong 4, 5 og 6 kom i posten på Tirsdag. Og bare for å strø salt i såret slutter sesong 3 med verdens største cliffhanger! Så da satt vi like greit på Limitless med Bradley Cooper og drakk fire liter pepsi max.
Saturday's brunch

Takk Gud for lørdags brunch! Herlighet for en dag dette allerede har vært og kommer til å bli. Ble faktisk fulgt til en av mine mange jobber i dag av en herlig bror som påsto at han trengte nye klær. Musikk i ørene mine! Elsker å style han opp og diskutere klær med han. Og på jobb fikk jeg en kjempepositiv overraskelse! Kanskje jeg forteller om den senere, men om alt går som planlagt blir August måned i 2012 en fantastisk opplevelse. Mamma har invitert gjester til i kveld og forberedelsene starter selvfølgelig allerede nå.

Håper dere får en kjempefin helg!
Fingernail's the size of a half grain of rice

I dag har klesskapet mitt fått gjennomgå så det holder. Og jeg har enda masse igjen! Herregud er det mulig å ha så mye klær?! Og likevell som den grusomme personen jeg er, higer jeg alltid etter nye klær. Det kan forklares, men ikke rettferdiggjøres.

Har også fått en del spørsmål om hvor jeg henter idèene til overskriftene mine fra. Haha, jeg henter de ut i fra sanger jeg hører på. Ingenting beskriver sinnsstemningene mine som den rette setningen fra en god sang. Synes det er mye finere å ha en setning fra Ed Sheeran sin Small Bump enn "Rydder i klesskapet".
All work and no play

Har ikke gjort annet enn lekser i det siste. Lekser, jobb og organisering. Og helgen er ingen unntak. Bror er syk og jeg har ikke lappen så derfor blir det heller ingen Altatur på meg. Har mest lyst til å sove bort hele helgen. Det er så rart når man vender seg til å ha masse å gjøre hver dag, for da blir man helt paff og nærmest depresiv når dagen kommer og du har tom timeplan.

Håper deres helg ser morsommere ut enn min ihvertfall! Nå går jeg og trener.
Scrabble night out

I går ble jeg invitert på scrabble kveld hos de søteste naboene! Så der satt vi da, fire ekstreme wordfeud spillere og samlet sammen tålmodighet til å spille orginalversjonen. Haha, jeg og Bente gikk på veggen av utålmodighet til tider, men det var kjempegøy! Fikk i tillegg omvisning i det nye huset deres og herregud så fint det var! Beklager for lite blogging. Fra nå av skal kameraet være med meg hvor enn jeg går. Ha en fin helg!
Chocolate chip cookies

Elsker å bake for å glede andre! Legge kjeks i bokser og pynte de med røde bånd og gullstjerner. Har også lært meg å bruke alle timene i døgnet og ikke la en eneste time gå til spille. Det er så mye bedre enn å sløve bort dagen! Bruk den! Og bruk den hele tiden for alt den er verdt! Jeg for min del skal bruke den til lekser...

A room is what you make of it

Mandager har jeg uten å overdrive i det hele tatt, mer eller mindre en halvtime med fritid. Mandager er dager der skolen starter 8 og jobben starter rett etter skoleslutt og varer til halv 11 om kvelden. Dette betyr at jeg ikke har tid til å fotografere og poste bildet på bloggen.
Life is a moment, there is no hereafter. So make it burn always with the hardest flame

- Oscar Wilde..

Noen dager er virkelig verdt å filme i 24 timer. Kun for å holde fast ved de evige minnene som bilder og video tilbyr. I dag er en sånn dag hvor jeg rett og slett bare vil hoppe inn i filmen The Bucket List og reise med Jack Nicholson og Morgan Freeman til forskjellige verdensdeler og nyte hvert sekund av spontaniteten.

Når er du lykkelig?
Førpremiere

Kanskje umulig å ikke legge merke til mitt nokså uheldige valg av briller. Fikk vite senere at de var 4nr for stor for meg. Haha!

Herregud for en film! Jeg skrek så det dugget på 3D brillene mine. Det er hele 11 år siden sist jeg så den filmen, og den var så rørende og fantastisk selv om den denne gang ble vurdert av en 17 år gammel hjerne. Og filmmusikken var så nydelig at jeg sikkert kunne grått til den alene. Noe så fantastisk som hvordan de klarte å legge fram savannene i Afrika i et mektig og kongelig dyreperspektiv. Og alle barndomsminnene strømmet tilbake. Riktig nok høres alt dette utrolig overdramatisert ut og jeg skal ikke legge skjul på at 3D utgaven hadde ansvar for noe av effekten, men dette var faktisk nøyaktig det jeg satt og tenkte på da jeg så verdens beste disney film nok en gang. Uansett alder, anbefaler jeg denne på det sterkeste.

Etterpå dro vi på peppes pizza. Mariel fikk dette søte brevet fra Morten fordi hun tidligere hadde sagt at hun skulle dra og trene i stedet for å se førpremieren med oss. Det funket kjempebra og hun møtte opp både på kino og på pizzakveld! Vi storkoste oss hele gjengen.
The lion king


 Acne T-shirt//Bjørg smykke//Snö bracelet

Nå er det like før jeg løper ut døra. Av alle førpremierene som går, skal jeg på løvenes konge 3D. Gleder meg kjempemasse til å se min aller kjæreste barnefilm på nytt! Siste gang jeg så løvenes konge kan jeg umulig ha vært noe eldre enn 6 år.
I lost my mind long ago down at yellow brick road


Kjole: Samsøe
Det er så fint. Alt er så fint. Og alt er så fint fordi jeg bestemmer at sånn vil jeg ha det. Desverre er det lite jeg kan gjøre med at sommeren ikke blomstrer for fullt i midten av Januar måned, men likevell har jeg kjempemasse å både se fram til og å oppleve! Aldri gi slipp på drivkraften din. Min var alltid musikk og skriving. I fjor mistet jeg det, men nå, i starten av 2012 har jeg bestemt meg for å kjempe det tilbake igjen.
Julen

Hej hej kära läsare! Gjett hva jeg fikk til jul! Elsker slike ting som piffer opp motivasjon og inspirerer meg. Et av nyttårsforsettene mine blir nettopp å det å la meg inspireres og motiveres av ting som jeg kan dele på bloggen min. Et annet nyttårsforsett blir å spare penger og kjøpe flere vinterklær. Var absolutt ikke godt nok rustet til denne vinteren. Til jul fikk jeg forresten overaskende mye fint! .Jeg fikk blandt annet en jakke fra Uldahl, en canon eos550d, en 4s og en bok jeg har ønsket meg i evigheter!

Haha. Min kjære tvillingbror fikk så mange nye klær at han måtte bøye seg i støvet og spørre om han kunne få låne noen av meg. Han klarte såklart ikke dy seg, og lagde asymetrisk geometrikunst av lånet.It wouldn't be New Year's if I didn't have regrets."Hva er det du gjør?! Du kommer aldri til å fange opp de fine lysene hvis du holder på sånn der!"

"..Men hvordan skal jeg gjøre det da?"

"Se her, jeg skal vise deg. Sånn! Du kan ikke gå inn i det nye året uten tusen bilder av fyrverkeri på kameraet ditt, dust. "But when christmas arrives, our hearts beat like children
I år har jeg tatt saken i egne hender for at jula skal bli så tradisjonell som mulig. Julekonfekt, pepperkaker, kakemenn, peppernøtter, berlinerkranser, hjortetakk, croissants og julebrød. Har laget julestrømpe til mamma og pappa og kjøpt gaver for hele desemberlønna mi. Gleder meg som en unge til å åpne pakkene under juletreet!
All I want for christmas..

Endelig er mattetentamen unnagjort! Kjenner tunge kiloer er løftet av skuldrene. Og bubbleroom buksene mine kom i posten i dag! Lønna er på kontoen, og jeg skal lage pepperkaker imorgen helt alene!

Lykken ligger ihvertfall ikke i å miste en negl


Og ja, det er mine ekte negler. Slike får du om du ikke biter på de eller bruker de som boksåpnere.

Har lovet dere bilder av rommet mitt, men ærlig talt, jeg får meg ikke til å løfte på en eneste finger og ta et eneste bilde før jeg er ferdig med alle 5(!!) tentamene mine.
Extra bright I want y'all to see this

God morgen! Jeg tilbringte mine første våkne timer i dag med världens bästäste tjei på leting etter hoteller i London. Vi følte begge to at vi fortjener en ferie med god mat og butikker så vi skal tilbringe vinterferien i Oxford Street! Ha en superherlig Søndag dere!

"Tears of gold making rivers of honey and silver will drown in the presence of God. For only the best is good enough for our kind and where the footprints fade out, we will create an empire."
Just an ordinary Sunday

I dag har jeg bare masse arbeid jeg må få gjort. Føler at alt står stille på Søndager. Hva bruker du Søndagen til? For meg er Søndagen en hviledag. Skal nyte den med skriftlig arbeid, pepsi max, god musikk og film.

Mens jeg husker det! Neste helg er halloween helg! Jeg har ihvertfall planer opp til halsen.Crumbling like pastries

Endelig er jeg hjemme! Med adskillig blakkere på penger, men utrolig mye mer rikere på historie og opplevelser! Har hatt det helt herlig i Roma! 36+ grader i sola og italiensk mat og språk! Er så opptatt med å pakke ut og lese geografi at jeg helt glemte å dele turen med dere. Sov utrolig lite på denne turen kun for å få opplevd så mye som mulig, så da jeg kom hjem sov jeg nesten et helt døgn. I går skrev jeg kontrakter, i dag skal jeg på konsert og i morgen har min kjære mor invitert meg med på spabehandling.

Bildedryss "Rome by night"Kommer masse flere bilder etterhvert!Noen ganger priser jeg høyere makter for at jeg sluttet med fotball

.. Spessielt når min bror kommer og skal vise meg taklingsskaden han fikk på trening, klokka halv 11 om kvelden.

Herregud stakkars gutt. Husker at jeg selv var sklitaklern på laget og fikk noen likedanne sår. Et skrubbsår på kneet er ikke det samme som det var før da jeg var fire år og datt av sykkelen. Jeg spurte om han trengte plaster, men plaster var visst kun for pyser. Sår og arr skal man være stolt av.


Det var jeg som gjorde det

"Vakna nu"

"Varför då?"

"för att jag behöver att du vaknar så jag kan berätta för dig att jag älskar dig"

Sommerferien min i bilder. Først dro jeg til Helsinki for å sole meg.
Så tok vi cruise båt til Stockholm for å shoppe. Dette feiret jeg med champagne som måtte åpnes i en alt for trang dusj.Så hørte jeg og bruttern at det var barnediskotek på båten og vi ble litt sånn:

Men vi ble bare anonyme tilskuere fordi vi begge to fikk angst for det hvite dyret dere ser på bildet

Så dro kom jeg til Stockholm og kjøpte Tru Blood


Og så så jeg denne jenta. Pappa syns hun var så morsom at vi måtte stå der i en halvtime. Han gav hun 150,-.

Flere bilder kommer sikkert etterhvert, men de er på et annet kamera. Flere enn meg som syns sommerferien går over alt for fort?


Throw my ham on a spade for you

 

"I'm not not-spoiled. Being poor depresses me"


Summer sickness

The feeling you get when you're inches from going mad the last two school days before summer break.

Så i det siste har jeg..

Kledd på meg.

Pusset tennene

Lekt zombie
...Og lagd oreo milkshake med Helene!
Grilling

Er det noe jeg elsker å gjøre på sommern når det er sterk sol, er det å grille! Jeg og Hanne pakket liksågodt badetøy, kjøpte grillmat og satte kursen mot enellerannen ukjent bukt i Alta. Vi fikk i tillegg selskap av to andre gutter som også var keen på grillmat. Herrlig dag, herlig vær og herlig utsikt. Og takk til Hanne som er helt sinnsyk og pakker med seg ALT bokstavelig talt, for jeg hadde ikke engang husket håndkle.Hvilke sommertradisjoner har du?
Outfit og Champions League finale

 

Håper det er flere enn meg som skal slå på viasat fire kvart på 9 i kveld? Og se Barcelona vinne ber enn bare La Liga? Haha joda jeg er Liverpool fan. Er vell derfor jeg krysser alt jeg eier og har for at Manchester ikke vinner. Egentlig hadde jeg en sikker finger på mitt spanske lag Real Madrid.. Menmen.

Rolig solariumsbrun. Herregud så deilig. Anywhooz

Topp Cubus & bukse Tiger of Sweden

Slik så Karoline ut da Liverpool ikke kvalifiserte seg til Europa ligaen.


Hvem håper DU vinner? Barcelona eller Manchester United?

Vamos Barcelona!

Lunefjun

 

Jeg kaller henne for pus fordi hun er så liten. Jeg tror ikke hun har noe i mot det for hun slikker meg i ansiktet hele tiden og sovner i armkroken min stadig vekk. Emma og Torkild har verdens fineste hund! Og imellom bakepausene til Emma og meg, tok jeg bilder av henne.


Hun sover i tillegg i de rareste stillingene og slikker deg på tærne under bordet når vi spiser.

Men nå må jeg løpe! Har en to timers buss å rekke før jeg løper ned til Alta city for å se etter klær!

18.mai.2011

"Brukte du virkelig to hundre og syv kroner på to aviser?"

Men så hadde de tre forskjellige Starbucks frappuccinos og den nyeste utgaven av Vogue fra Tyskland..

 

Det øverste smykket fikk jeg fra verdens beste jobb da jeg hadde bursdag! Og det nederste fikk jeg fra søte Hanne i posten. Jeg ble så glad!

Også sto jeg og siklet over disse herlighetene i to dager, før jeg kjøpte de. De er så orginal og helt nydelig tvers igjennom! Jeg foretrekker Ilse Jacobsen støvler vanligvis grunnet Hunter merket er så stygt og kler seg ikke i det hele tatt, men for disse ankelstøvlene gjør jeg et unntak.


Kjøpte så mye rare drikker som jeg aldri har verken smakt eller sett før, mens jeg var i Harstad by. Her har du Arizona Green Tea og en fransk eple lettbrus. Green tea'en smakte som svak hostesaft, men den franske brusen var helt nydelig! Den kom på glassflaske til og med!Så gikk jeg inn på en kinesisk butikk som hadde så mye varer at det var skummelt, men jeg fant kun en gummiring til 10,-

Klokka fikk jeg av Emma og storebror i hurragave. Herregud den er så fin! Og kjempestilig nå til sommeren!

Only on the days that end with a Y

Dette skjer ikke så ofte så nyt øyeblikket. Helgene går til lekser og tentamenøving og neste helg skal jeg ta en piano Mai ferie i Harstad forhåpentligvis. Derfor tenkte jeg at dere skulle få lide dere igjennom hva jeg har gjort i det siste, i bilder med mobilkvalitet!


Prøvde det nye hodeplagget fra Dior som Nora hadde kjøpt seg. Veldig trendy. Must have til sommern!


Fant ut at de kan brukes som goggles også om absolutt nødvendig! Nora i bakgrunnen btw.

Jeg har ikke et liv på internatet. Ingenting å gjøre. Så gikk jeg ned for å holde Camilla med selskap på jobb og da kom sjefen inn med hund. Hjerteknusertn! Kalte han for Bjørnar fordi han ser ut som en bjørn.


Men så skjedde det ikke så mye på skolen heller så jeg prompta solbrillene til Charlotte og viste frem hestetennene mine.

Og så tvang jeg Lotte til å freestyle en tatovering UTEN H JERTER, på armen min. Skal gå med den helt til den slites av selv og om jeg savner den da, skal jeg faen meg ta en sånn og!

Kommer sikkert flere bilder og innlegg. Og ihvertfall om mote og sommer og trender og gudene vet hva! Jeg har på følelsen at jeg er i ferd med å tre inn i inspotiden min!


Enough

Jeg har hatt en lang bloggtørke. Mikael er død. Mikael, Ola, Stian, Mats og Andreas er døde alle sammen. De er ikke lengre her. Jeg skjønner det ikke. Det eneste jeg vet er at det gjør vondt. Så ufattelig vondt. Jeg er blitt en fanatisk lystenner etter Tirsdagen.

Tenner lys hele tiden. Holder lys i armene mine og gråter. Jeg vet jeg er stein, Susann og at det er du som er jelly, men akkurat nå føler jeg meg som verdens største jellybean. Jeg er udugelig akkurat nå. Får ikke til noe som helst.

Alt for mange begravelser. Alt for mange røde roser. Alt for mange lys. Alt for mange minnestunder og tårer. Og savnet er så alt for ufattelig stort. Det ukontrollerte savnet som ikke kan slåes av og som treffer deg som flodbølger og knyter seg i mellomgulvet. Jeg som skulle starte og blogge om mitt morsomme og gledesfylte liv.

Hvil i fred Mikael. Vi savner deg hele gjengen.

23.apr.2011

Gratulerer med dagen Åse.

 


Jeg er ikke noe særlig glad i bursdagene mine. Jeg elsker å få presanger, gratulasjoner og bli skjemt bort i en større grad! Men å fylle år har jeg aldri vært noe fan av. Som fjortenåring lovte jeg megselv at jeg ikke skulle bli femten. At jeg skulle finne en måte å stoppe tiden med. Det gikk ikke, men jeg prøver fortsatt. Det skjer alltid noe kvalmt eller uggent på bursdager uansett. Det er en konstant påminnelse om en fortid som forfølger meg og som jeg vet jeg aldri blir kvitt. Tror jeg skal bruke mine første timer som 17 åring på å gjøre lekser. God natt.

Not even this second is certain

Jeg har satt mer pris på hver enkel dag etter Mars. Jeg sitter å tenker på hva jeg vil bli når jeg blir stor, hvor jeg vil reise og hvilken utdanning jeg vil ta. Men sannheten er at framtiden kan forsvinne imorgen. Jeg vil ikke si at dere skal leve hver dag som om den var deres siste, for om jeg skulle gjort det ville jeg ikke kommet meg noen vei.  Etter Mars vet jeg nå at det ikke finnes noe som heter å være for forsiktig.

Hater snø. Hater fjell. Hater hytter. Hater scooter. Og gleder meg ikke til påska.

04.03.11 & 26.03.11


I tried not to cry, but I did cry a river. I tried to forget, but I will always remember.I tried to keep going, but my feet did not move. It didn't matter where I looked because I always saw you.Because it's your smile that belongs in the skies. That's why everything beautiful eventually dies.

 

Thank you Oslo! This, I will never forget

Ropte Gerard ut til publikum i Oslo Spektrum den 16 Mars, en ukjent plass mellom Cancer og Bulletproof heart. Jeg ropte og skrek og sang til jeg kjente blodsmaken og væsken deretter renne ned halsen min. Vi gråt hele gjengen. Hoppet og danset til Teenagers og holdt rundt hverandre under The Black Parade. Og selv om det ikke var hysterisk artig da Mikey tok på seg lua med det norske flagg på og viftet med nasjonalflagget vårt og Gerard fortalte at en kondom hadde ligget på scenen under hele konserten, lo jeg så høyt at de nærmeste, ukjente snudde seg og glodde meg tilbake til jorden igjen.

De sier bilder forteller mer enn tusen ord. Vel, disse bildene
(som faktisk var de eneste jeg fikk tatt), beskriver ikke en nanodel engang av alle følelsene, humøret og stemningen som ekkoet i lokalet.

Jeg og Hanne var i lykkerus etterpå og gikk på Deli De Luca for å kjøpe is, men det klarte jeg ikke ta bilde av for hendene mine skalv som aspeløv så vi satt oss ned på Oslo S, men da kom det en sint politimann og ba oss om å reise oss fordi det så stygt ut.

Jeg vil for alltid være en liten mcr dritt. Det må jeg bare leve med. Ikke blir det vanskelig heller når jeg har fått lov å brøle ut alle mcr tekstene med Gerard Way live.Og det går dager, og det går år.

Lenge siden sist. Vil ikke skrive om det i dybden, men kan oppdatere de uinformerte leserne mine om hva som har skjedd siden sist jeg skrev. Her står grunnen til at jeg verken har vært på skolen, vært i Alta eller blogget.

Andreas, Stian og Mats sin bortgang har virkelig berørt Hammerfest by. Den siste uka har gått til tårer, roser, begravelser, sorg og trøst. Det skulle ikke ende slik egentlig. Egentlig skulle de alle kommet ned fra fjellet og fått en haug med kjeft før alle sammen lo av det etterpå. Det skjedde desverre ikke og jeg må nå se opp mot himmelen med tårevåte øyne om jeg vil slå av en prat.

Mamma har fått storm angst og sover ikke lengre om det blåser ute. Selv vil jeg sette fyr på alle hyttetomter og brenne alle scootere som finnes. Det er bare en fase håper jeg, men jeg velger fordeom å tilbringe påska i varmere strøk.

Jeg kom hjem 04.03.2011 og dro rett ned på rådhusplassen i byen. Utrolig mange hadde møtt opp til minnestunden. Det var hjerteskjærende å se alle de pårørte. Selv gråt jeg som en idiot. r0lffa - hjerteknuser ble sangen deres. De var til og med så snille og kom å spilte den i begravelsen til Andreas.

Når det uvirkelige blir virkelig.

Hvil i fred godgutter.

The mouse and the milkyway

Lørdagen viet jeg til min sweetass, Helene! Vi klinte ansiktsmasker i trynet på hverandre. Se mitt søte kunstverk i panna til Helene da. Min facial mask lukta sjokolade og det var et smerte H*** å sitte der i 15 minutter uten å slikke det av. Hun satt forresten barnevakt. Ungene likte tydligvis ikke når jeg sprang etter dem som en galing med masse møkk i trynet.
Vi lagde grønnsaksdip og trodde vi var sunn. Viste seg at dippen vi brukte hadde kalorier nok for et helt år.


Etter fire timer kom vi på at vi hadde kjøpt brus, men da var det for sent så vi drakk Rødbrus Slush i stedet og satt på chatroulette.

Som takk for at hun holdt ut med meg i 5 hele timer kjøpte jeg henne en leppestift fra Viva la Diva.

"Really Pink nr 75"31.jan.2011

 

Seriøst, jeg kan ikke vaske. Oppvaskmaskinen har streiket, så nå må jeg sulte meg til den fikser seg selv. Sitter å leter på internett etter oppvask roboter på tilbud. Kunne ikke falt meg inn å leie en ekte person. Tør ikke å gå til coop engang for å kjøpe mango fordi jeg er redd folk skal se når jeg snubler på isen. Jeg trenger helg og det er mandag. Jeg trenger sommer og det er januar.

One of those days

Er ingenting som er så herlig som å starte dagen med å skrubbe kaseroller? Hva er det livet mitt har blitt til? Jeg lånte en kaserolle av Susann for å lage kjøttkaker og såklart, som den mesterkokken jeg er, klarte jeg å brenne den forbanna mølja av en brunsaus inn i kaserollen.Det er foresten matte tentamen for meg om 35 minutter. Etter 4 timer med matte har jeg musikk teori prøve. Dager som dette får hjertet mitt til å blomstre av varme og kjærleik.

Åses leve lov nr. 11: Når du skal vaske opp om morgenen/natta, finnes det alltid noe grugge du aldri klarer å få vekk.

 

Nei, jeg har ikke en stor kul på høyre kinn. Jeg har en halv brødskive inni munnen.

.

 

 

Er kun dr. Seuss som gjør meg glad i dag.


hits